TradingView Kriptopara Sinyal Bulucu Kullanımı

TradingView Kriptopara Sinyal Bulucu Kullanımı

Son güncelleme: Ağustos 21, 2020

Selamlar. Bugün size benim sık kullandığım bir araçtan bahsedeceğim. Tradingview’i biliyorsunuz zaten. Kendilerinin çok güzel bir tool’ları var: kriptopara sinyal bulucu.

Kripto sinyal bulucuyu Binance üzerinde kripto para alıp satarken kullanıyorum. Binance hesabınız yoksa buradan kendinize hesap açıp kripto para alıp satabilirsiniz.

Bu tool sayesinde yatırım amaçlı uygun kripto paraları bulmak mümkün. Fakat üzerinde biraz çalışmak ve kafa yormak gerekiyor. Ben burada temel bazı kullanımlarından bahsedeceğim, ben nasıl kullanıyorum onu göstereceğim. Sonrası size kalmış. Daha da geliştirebilirsiniz, ihtiyacınıza göre.

Peki, hazırsak başlayalım.

TradingView Kriptopara Sinyal Bulucu Kullanımı

Öncelikle adresimiz şu: https://tr.tradingview.com/cryptocurrency-signals/

Bu bizim elimiz ayağımız, internete ilk girdiğimiz site. Kriptopara sinyal bulucu derken bu adresten bahsediyoruz.

Siteye üye olma kısmını geçiyorum, üye olduğunuz varsayıyorum. Değilseniz üye olmalısınız.

Not: Görsellerin üzerine tıklarsanız full ekran görebilirsiniz. Bu ipucunu da kimse vermez : )

Şimdi tek tek kendi kullandığım ipuçlarını paylaşacağım.

  • Eğer bilgisayarınız yavaşsa ya da takılmasını istemiyorsanız güncellemeyi otomatikten manuele çekebilirsiniz. Bu şekilde veriler anlık otomatik güncellenmeyecek, sizin elle yenile butonuna tıklamanız gerekecek. Ben şahsen otomatik kullanıyorum.

  • Genel bakışa tıklayarak izlemek istediğiniz ekranları favorilerinize ekleyebilirsiniz. Benimkiler aşağıdakiler.

  • Sağ tarafta 1G yazan menü önemli. Ona tıkladığınızda değişimleri hangi aralıklarla görmek istediğiniz seçebilirsiniz. Örneğin 15d seçerseniz, son 15dk’daki değişimleri gösterecektir.

  • Alarmlar kurabilirsiniz. İstediğiniz şekilde (sms, email) alarm ayarlayabilirsiniz.

  • Hazır filtrelerden kullanarak en çok azalanları, en çok artanları, en volatil olanları görebilirsiniz. Benim en sık kullandığım kısımlardan biridir.

  • Ve en sağda bir başka filtre butonu göreceksiniz. Bu da en çok kullandıklarımdandır. Burada da istediğiniz şekilde filtreleme yapabilirsiniz. Örneğin ben sadece işlem yaptığım borsaları filtrelerim ilk olarak. Mesela sadece Binance’da işlem yapıyorsanız, diğerlerini görmenize çok da gerek yoktur. Aşağıda Binance’ı nasıl filtreleyeceğinizi görebilirsiniz.

  • Şimdi tablolara bakalım. Başta dediğim gibi ben Genel Bakış, Performans, Oskilatörler ve Trend Takibi’ni kullanıyorum.

Genel Bakış ile başlayalım.

Genel Bakış

Genel bakış’ı seçince standart, diğer pek çok kripto para sitesinde gördüğümüz tabloyu verir. Buna ek olarak Rating sunar. Rating’de Al, Sat, Güçlü Al, Güçlü Sat, Nötr gibi seçenekler vardır. Güçlü al ya da güçlü sat rating’leri mesela önemlidir. Bu rating’lere bakarak pozisyon alabilirsiniz.

Örneğin bu yazıyı yazarken Binance’da son 15dk içinde değişim oranı en yüksek ve güçlü al olarak CMT gözüküyordu.

  • Genel bakışta standart gelen sütunlar; kapanış, değişim, en yüksek değer, en düşük değer ve hacimdir. Ki bunlar hayli hayli yeterli.

Performans

Performans tablosuna bakalım şimdi.

Performans tablosunda; değişim oranı, geçen haftanın performansı, geçen ayın performansı, yıllık performans ve volatile değerlerini görebilirsiniz.

Buna ek olarak en sağdaki … üç noktaya tıkladığınızda yüzlerce ek sütun göreceksiniz. Buralarda inanılmaz faydalı kısımlar mevcut.

Örneğin Bollinger alt ve üst bandını ekleyebilirsiniz.

Ya da boğa/ayı gücü değerlerini ekleyebilirsiniz.

Osilatörler

Osilatörler tablosunda adx, müthiş osilatör, atr ve macd gibi indikatörleri görebilirsiniz.

Osilatörler bir kripto paranın çok alımı ya da çok satışını takip için iyidir. Dip yapan koinleri bulup, sonra satmak için tutmaya idealdir. Böylece maksimum kazanç elde edilmiş olur. En düşükten alıp, en yüksekten satarak.

Osilatörler sütunundan al ve sat sinyalleri görülebilir.

Mesela aşağıdaki gibi son 15dk’ya baktığımızda osilatörün al sinyali verdiği ve ATR değeri %25’in altında olan ADA iyi bir alım gibi duruyor. Tabi bu benim bu yazıyı yazdığım saat için geçerli.

Trend Takibi

Son tablomuz trend takibi. Burada hareketli ortalamalar ratingi, kapanış, BH020, BH050, BB ÜST ve BB ALT gibi indikatörleri görebiliriz.

Trend takibi hızlı yükseliş ve düşüşleri takip etmek için idealdir. Pek çok insanın bu kısmı kullandığını biliyorum.

Ek olarak ben Üstel Hareketli Ortalama 20 ve 50’yi de ekliyorum.

Bu tablo bütün bu hareketli ortalamalar üzerinden al ve sat sinyallerini gösterir.

Örneğin yazıyı yazdığım saatte aşağıdaki koinler için güçlü al sinyalleri vardı. Hem hareketli ortalamaları hem BH, BB değerli olumlu.

Şimdi, bunlar hepsi standart görünümler ve tablolar. Gelin beraber kendi trade stratejimizi oluşturalım.

Kendi Stratejimizi Oluşturuyoruz

Bunun için Sütunları yeni adla sakla kısmına tıklıyoruz ve Trend Ticareti adında bir strateji oluşturuyoruz.

Stratejimize isim veriyoruz.

Trend Ticareti stratejimizin ekrana geldiğini göreceğiz.

Sırayla şu indikatörleri ekleyin; Rating, Hareketli Ortalamalar Ratingi, Osilatörlerin Ratingi, Değişim %, EMA20, EMA50, +DI, -DI, VWMA. Sonrasında Rating’e göre sıralayın. Şöyle bir görünümünüz olacak. Bu tablo bize güçlü alım sinyallerini verecek.

Örneğin bu örnekte NULS son 1 günlük veriye göre gayet güçlü bir alım sinyaline sahip.

Tebrikler! İlk ticaret stratejimizi kurduk : )

Bundan sonrası size kalmış. Daha çok çalışmalı, analiz yeteneği edinmelisiniz. Kripto para ticaretinde şansa yer olsa da, piyasa her geçen gün uzmanlarla dolduğu için geri kalmamaya dikkat etmek gerek.

Umarım faydalı olmuştur. Umarım kriptopara sinyal bulucu temel olarak nasıl kullanılır biraz fikriniz olmuştur. Yorumlarınızı beklerim.

One response to “TradingView Kriptopara Sinyal Bulucu Kullanımı

Hakan

Merhaba, güzel paylaşımınız için teşekkürler, emeklerinize sağlık.
Ben yeniyim ve filtre alanında özel filtre oluştururken, adlarını yazdığınız seçilecek, tarama araçlarında, bazı değerler yazılması gerekli.

Burada hangi değerler yani parametreler yazılmalı, bunu anlayamadım, bu konuda detaylı bir bilgi verir misiniz?

Bir Cevap Yazın