Request Network İncelemesi: Request Network Nedir?

Request Network İncelemesi: Request Network Nedir?

Son güncelleme: Aralık 29, 2017

Request Network nedir? Request Network (REQ) Ethereum’un üzerine kurulmuş, herkese, her yerden bir ödeme talep etmesine izin veren merkezsiz bir ağdır.

Request Network Nedir?

Request Network (REQ), 25 Ekim 2017’de, Moneytis projesinin arkasındaki ekip tarafından hazırlanan bir white paper ile başladı.

Request Network (Türkçesi İstek Ağı), kullanıcıların istek talep eden Faturalar (ödeme talepleri) oluşturmalarını sağlayan merkezi olmayan bir ağdır. Gereksinim duyulan REQ koininin böyle bir işlemle ilgisi nedir diye düşünüyor olabilirsiniz. İşlemin yapılabilmesi için az miktarda REQ tokeninin kullanılması gerekiyor. İşlem sayısı arttıkça, ücretler de daha aşağıya düşüyor olacak. Bu, sistem kullanımdayken REQ koinlerinin talep edilmesini sağlar. Buna ek olarak, Request Network’ü kullanarak ödeme yapmak isteyen kişilerin kişisel olarak REQ paraları sahibi olmalarına gerek yoktur – tek ihtiyaç duydukları para ödemek istedikleri para birimidir.

Blockchain sayesinde sistem basit, güvenli ve ucuzdur.

Request Network nedir? Nasıl Çalışır?
Request Network nedir? Nasıl Çalışır?

Network Request Özellikleri

  • Basit – Doğru adres veya gaz miktarı girmek gibi kullanıcı dostu olmayan bazı yeni şeyler içeren geleneksel ETH işlemlerinden farklı olarak, her şey bir butona tıklamakla olur.
  • Güvenli – kötüye kullanılan kredi kartı bilgilerini paylaşmaya gerek yoktur, sistemin değişmez olmasını sağlayan her şey blok zincir üzerinde olur. Otomatik ödeme talebi aldıktan sonra, örneğin; Amazon tarafından onaylanması istenir – daha sonra işlem devam eder.
  • Ucuz – İşlemin geçmesi için gereken REQ tokeni bin parçaya bölünebilir – bu, ücret olarak gönderilen tutarların %1 ila %7’sini gerektiren PayPal gibi hizmetlerin aksine, ücretlerin çok az olduğu anlamına gelir. Request Network, bir ücret olarak işlemin %0,05 ila %0,5’i arasında ücret almayı hedeflemektedir.

Bahsedilmesi gereken bir diğer husus, REQ’nin para birimi-bağımsız çalışmayı hedeflemesidir. Müşteri sadece Request Network ile ödeme yapmayı seçtiğinde, ödemenin planlandığı gibi yapılmasını sağlamak için sistem bütün para birimlerini buna göre değiştirir.

Örneğin, Ayşe’nin yeni satın aldığı dizüstü bilgisayarı Bitcoin ile ödemek istediğini düşünelim. “Request with Payment” opsiyonunu seçer. Sistem, BTC’yi hesabından çıkarır, daha sonra, işbirliği yapan sistemleri kullanarak satıcı için TRY ya da USD cinsinden bitcoin’i dönüştürür. Tüm bunlar bir tıklamayla gerçekleşir.

ERC20 Tokeni

Sistemin amacı anlaşılması basit görünüyor – peki neden REQ koinlerine ihtiyacımız var? İşlem ücretleri için belirli paraları kullanmadan aynı şeyi yapamaz mıyız?

REQ, ETH blok zincir kullandığından, bir ERC20 tokeni gereklidir ve REQ bunlardan biridir. Bahsedilen blok zincirin kullanılması, REQ geliştiricilerinin sistemin uygulanabilir hale getirilmesi için tamamlanması gereken diğer görevlere odaklanmasını sağlar. Farklı yazılarda da bahsettiğimiz gibi, ETH geliştiricileri ölçeklenebilirlik problemleri üzerinde yoğun çaba gösteriyorlar – bırakalım da REQ geliştiricileri sisteme yapılan ödemelerle ilgili problemler üzerinde çalışsın. Ayrıca, ilk aşamalarda, kripto para dünyasında sağlam topluluklar önemlidir- ayrı bir token, meraklılarını ve yatırımcıları bir araya getirmeyi kolaylaştırır. Dahası, diğer faktörlerden ayrı bir token kullanmak, güvenlik maksimizasyonuna yardımcı olur.

Request Network aracılığıyla ödemeleri işlemek vergi ve denetimlerde de yardımcı olacaktır – şirketler artık tüm olası ödeme sistemlerine dağılmış verilerin uzun ve pahalı analizlerini yapmaya ihtiyaç duymayacaktır.

Request Network (REQ) Nasıl Satın Alınır?

Binance borsasından REQ satın almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Adım 1: Öncelikle Binance’ın kayıtlı bir üyesi olmalısınız. Kayıt sadece birkaç dakika sürüyor, buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz.
  • Adım 2: Güvenlik sebebiyle hesabınızı doğrulamanız istenecektir. Kayıt olduktan sonra, kayıt formunda girdiğiniz postaya giriş yapmanız ve platformda kayıtlı olduğunuzu doğrulamanız istenen bağlantıyı tıklamanız gerekmektedir. Hesabınızı güvende tutmak için etkinleştirilmiş 2FA kullandığınızdan emin olun.
  • Adım 3: Binance platformuna biraz bitcoin gönderin. REQ koin satın almak için borsadaki cüzdanınızı finanse etmeniz gerekiyor. Bunu sayfanın üst kısmındaki “Funds” bağlantısına giderek “Deposits & Withdrawals” seçeneğini tıklayın.
  • Adım 4: Sayfada görüntülenen kripto para birimleri listesinde Bitcoin’i aramalısınız. Bitcoin görünmüyorsa, aramanızı daha hızlı yapmak için o bölümdeki arama kutusunu kullanabilirsiniz. Bulduğunuzda, hemen önündeki “Deposit” butonuna tıklayın.
  • Adım 5: Sizin için oluşturulan bir cüzdan adresini göreceksiniz. Bu adresinizi harici cüzdanınıza veya bitcoin fonlarınızı sakladığınız başka bir borsaya kopyalamanız gerekir. Oluşturulan adrese bitcoin satın almak istediğiniz REQ tutarını (işlem ücreti masraflarını karşılamak için biraz daha fazla gerekecektir) gönderin. Bir süre bekleyin ve fonlarınız Binance cüzdanınıza bir kaç dakika içinde yatacaktır.
  • Adım 6: Binance logosunun yanındaki ‘Exchange’ bağlantısını tıklayın ve ‘Basic’ seçeneğini seçin. Sayfa yüklendiğinde sayfanın sağ üst bölümünde REQ/BTC çifti bulun. Aramanızı daha hızlı yapmak için arama kutusunu kullanabilirsiniz.
  • Adım 7: Grafiğin hemen altındaki “Buy” bölümünde, Price başlıklı ilk kutuda ne kadar para ödemek zorunda kalacağınızı göreceksiniz. Amount yazan ikinci kutuda, satın almak istediğiniz REQ coin sayısını gireceksiniz. Yatırdığınız tüm fonları kullanmak istiyorsanız basit bir yöntem bu alanın altındaki %100 butonuna tıklamaktır. REQ Buy butonuna tıklayın. Aldığınız koinler birkaç dakika içinde cüzdanınızda belirecektir.

Yazımızın sonuna geldik. Umarım Request Network nedir, ne değildir ve nasıl satın alınır öğrenmiş oldunuz.

Siz ne dersiniz? REQ gelecek vaad ediyor mu?

Request Network ekibi her 2 haftada bir projeyle ilgili güncellemeleri bloglarında yayınlıyor. Buradan takip edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın